logo
blog single

Israel - Premier Tech (ISR, PRT)

Kategória: ProTeam (PRT)
Világranglista helyezés (2022): 19.

Részvételek: 5 (először: 2016)
Legutóbbi részvétel: 2022

Szakaszgyőzelmek: 4

  • 2016, 1. szakasz (Fertőd - Keszthely): Mihkel Räim
  • 2016, 4. szakasz (Karcag - Gyöngyös-Kékestető): Chris Butler
  • 2019, 2. szakasz (Balassagyarmat - Miskolc): Krists Neilands
  • 2019, 4. szakasz (Karcag - Gyöngyös-Kékestető): Krists Neilands

Összetett győzelmek: 2

  • Mihkel Räim, 2016
  • Krists Neilands, 2019

Egyéb trikók: 2

  • 2016, piros trikó (hegyi pontverseny): Chris Butler
  • 2019, piros trikó (hegyi pontverseny): Krists Neilands

Weboldal: https://israelpremiertech.com/
Facebook: https://www.facebook.com/IsraelPremierTech/
Instagram: https://www.instagram.com/IsraelPremierTech/
Twitter: https://twitter.com/IsraelPremTech

A Tour de Hongrie újkori történetének legeredményesebb egyesülete már hatodik alkalommal látogat hazánkba.

A 2016-os Tour de Hongrie összetett dobogója: Olekszandr Polivoda mellett jobbra az Israel Cycling Academy két versenyzője, Mihkel Räim és Daniel Turek

A Tour de Hongrie újkori fejlődéstörténete nagyban összefonódott az Israel – Premier Tech szintlépéseivel. 2016-ban a még 2.2-es UCI-kategóriájú versenyen a Cycling Academy kontinentális csapatának versenyzőjeként győzött az észt Mihkel Räim. Az izraeli székhelyű együttes két szakaszt is nyert Räim és az amerikai Chris Butler révén, Daniel Tureknek köszönhetően övék lett az összetett harmadik helye is, ráadásul a csapatok összevetésében az első helyen zártak.

Krists Neilands a győzelmet ünnepli Miskolcon (2019, 2. szakasz)

Három évvel később, 2019-ben már ProTeamként tért vissza a 2.1-es versenyre az Israel Cycling Academy, mely ezúttal is dominálta a viadalt. A lett Krists Neilands egy jól ütemezett támadással, kereken egy perces előnnyel diadalmaskodott a Bükk emelkedőit felsorakoztató Balassagyarmat – Miskolc etapon, majd a Kékestetőn sem lehetett megállítani. Bár a két magyar tehetség, Dina Márton és Valter Attila a célig üldözte, a lett kitartott, és az etap mellett az összetettet is megnyerte! Neilands emellett a prológon második lett, illetve a hegyi trikót is hazavihette.

Az Israel Start-Up Nation a 2020-as Tour de Hongrie csapatbemutatóján Budapesten

2020-ban már WorldTeamként érkezett hazánkba az Israel Start-Up Nation – ez volt az első olyan év a verseny történetében, mely során a legmagasabb osztályból is képviseltették magukat a csapatok. A kék-fehérek hazai versenyzője, Itamar Einhorn a sprintekben vetette észre magát: hatodik hely Esztergomban, ötödik Hajdúszoboszlón, hatodik Nyíregyházán. A végelszámolásnál két versenyzőt is adott a klub a legjobb tízbe: a svájci Matteo Badilatti a negyedik, a kanadai James Piccoli a tizedik helyen ért fel a Kékestető csúcsára.

Ben Hermans másodikként a célban Kékestetőn (2021, 4. szakasz)

2021-ben már egy francia sprinter, Rudy Barbier hozta a csapatnak a jobbnál jobb eredményeket: negyedik hely a kaposvári nyitónapon, hatodik a nagykanizsai sprintben, majd nyolcadik a fővárosban. Az összetettben még ennél is közelebb került a harmadik elsőségéhez az Israel – Ben Hermanst csak Damien Howson tudta megelőzni a Kékesen.

Rudy Barbier (zöldben) második Nyíregyházán Fabio Jakobsen mögött (2022, 3. szakasz)

Barbier 2022-re tovább erősítette formáját: a verseny történetének legerősebb sprintermezőnyében minden etapon az első négyben zárt! Legközelebb Hajdúszoboszlón és Nyíregyházán járt a győzelemhez, ám a Quick-Step holland klasszisa, Fabio Jakobsen mindkétszer gyorsabbnak bizonyult nála. A csapat ezúttal is két versenyzőt adott az összetett első tíz helyezettje közé: a Vueltán is hasonló eredménnyel rendelkező Carl Fredrik Hagen ötödik, a visszatérő Krists Neilands hetedik lett.

Jens Reynders sárgában a 2022-es Tour de Hongrie dobogóján (2. szakasz, Hajdúszoboszló)

Ami a 2023-as Tour de Hongrie-t illeti, az Israel már be is jelentette számunkra előzetes rajtlistáját. A névsorból ki kell emelnünk a frissen igazolt Jens Reynders nevét: a belga fiatal aktív versenyzésének köszönhetően tavaly, még a Sport Vlaanderen színeiben magára ölthette a Tour de Hongrie sárga trikóját. Mellette helyet kapott a felsorolásban két sprinter, Itamar Einhorn és Taj Jones is – mindketten rendelkeznek már Tour de Hongrie-tapasztalattal és top tízes helyezésekkel. A hegyekben az ausztrál ígéret, Sebastian Berwick lehet a kapitány. A névsort két fiatal, az olasz Marco Frigo és a venezuelai Francisco Penuela teszik teljessé.

Krists Neilands és Carl Fredrik Hagen a Kékesen (2022)

Bár az Israel – Premier Tech 2023-ra elveszítette WorldTeam státuszát, a legfontosabb WorldTour versenyeken így is rendszeres szereplő lesz. A keret összetételét a tapasztalt, korábban világsztár státuszt betöltő rutinos versenyzők és a tehetséges fiatalok elegye alkotja. Előbbiek közé tartozik a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome (37 éves), a Lombardia és Liége-Bastogne-Liége aranyérmes, olimpiai ezüstérmes Jakob Fuglsang (37), a világbajnoki bronzérmes Michael Woods (36), a Paris-Roubaix második helyezett Sep Vanmarcke (34), a kétszeres Giro d’Italia pontversenygyőztes, korábbi Európa-bajnok Giacomo Nizzolo (34), illetve a Fléche Wallone friss bajnoka, Dylan Theuns (30) is. A fiatalok köréből mindenképp ki kell emelnünk a már említett Jonest (20), a WorldTour versenyeken is kiemelkedő sprinteredményekkel rendelkező, nem csak nevében erős, új-zélandi Corbin Strongot (22), illetve az amerikaiak mindössze húszéves reménységét, Matthew Riccitellót.